У Тбілісі напали на чотирьох активістів і представників опозиції - ЗМІ

Фото

За вечір середи в Тбілісі було скоєно щонайменше чотири напади на активістів та представників опозиції, які виступають проти закону про «іноагентів».

Про це повідомляє NewsGeorgia, передає Укрінформ. 

Телеканал Formula показав кадри з камери відеоспостереження, на яких невідомі особи скоїли напад на представника партії «Єдиний національний рух» Дімітрія Чиковані. На кадрах видно, як його підстерігає біля будинку і б'є група з п'ятьох осіб. 

Окрім Чиковані об'єктами нападів стали байкер Лаша Гвініанідзе, брат лідера партії «Гірчі – більше свободи», професор Гія Джапарідзе та заступник виконавчого директора Transparency International Georgia Гіоргі Оніані.

Невідомі підстерігали їх у різних точках міста. Усім постраждалим знадобилася медична допомога, оскільки вони отримали травми в області голови.

Нападам передували дзвінки із погрозами.

У МВС Грузії не коментували ці інциденти.

Читайте також: Євродепутати закликали призупинити статус Грузії як кандидата в ЄС

З вівторка у Тбілісі розпочалася кампанія дзвінків з погрозами із невідомих номерів активістам, які беруть участь в акціях протесту проти закону «про іноагентів». Відомо про десятки таких випадків. У деяких випадках дзвонили родичам активістів.

Зокрема директор Альянсу регіональних мовників Грузії Натіа Купрашвілі повідомила, що їй кілька разів дзвонили та погрожували з іноземних номерів через позицію згідно із законом «про іноагентів». 

Член партії «Гірчі» Борис Челе Куруа також повідомляє, що під час дзвінка йому назвали адресу його будинку та пригрозили вбивством. Схожі погрози отримав інший представник "Гірчі" Нікі Мосіашвілі. 

Опозиційний телеканал Pirveli стверджує, що телефонні дзвінки активістам організовані через колцентри, які знаходяться під контролем влади.

У «Грузинській мрії» заявили, що не мають жодного відношення до цих інцидентів і припустили, що активісти «самі це організували».

Крім того, у Міністерстві внутрішніх справ Грузії повідомили про затримання шести учасників мітингів проти закону про «іноагентів». Їх звинуватили у нападі на поліцейського та пошкодженні чужих речей в період з 16 квітня по 1 травня, заявив на брифінгу голова департаменту поліції Тбілісі МВС Грузії Сулхан Тамазашвілі.

Читайте також: Після закону про «іноагентів» правляча партія Грузії хоче створити базу даних «причетних до насильства

Як повідомлялося, грузинський парламент 1 травня схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла ветувати документ, якщо він буде ухвалений у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето. На тлі цього в країні проходять масові протести.

Фото з сайту newsgeorgia.ge