Кінопродюсера Вайнштейна повернули до в'язниці після короткої госпіталізації

Кіномагната Гарві Вайнштейна повернули до нью-йоркської в'язниці після 10-денного перебування в лікарні, де він, як стверджують ЗМІ, отримував VIP-обслуговування.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Публіцист Вайнштейна Джуд Енгельмейер повідомив, що Вайнштейна перевели в понеділок пізно ввечері з лікарні Бельвю на Мангеттені до лазарету в міському тюремному комплексі на острові Райкерс-Айленд.

Це сталося через кілька годин після того, як видання The City повідомило, що Вайнштейна під час госпіталізації розмістили в окремій палаті у відділенні інтенсивної терапії лікарні з телевізором, телефоном і ванною кімнатою, а не на окремому поверсі, де зазвичай живуть ув'язнені.

Енгельмейер заперечив це твердження, заявивши, що Вайнштейн "не отримував пільгового або VIP-обслуговування" і не був розміщений в палаті, яку можна було б охарактеризувати як лікарняний люкс. Енгельмайєр сказав, що його розмістили на поверсі для ув'язнених, де кожен має доступ до кімнати з телефоном і телевізором.

Вайнштейна привезли до лікарні Бельвю через кілька годин після того, як 26 квітня його перевели з виправної установи "Мохаук" до в'язниці "Райкерс", менш ніж через добу після того, як Апеляційний суд Нью-Йорка скасував його засудження.

Читайте також: Трамп отримав останнє попередження про ув’язнення, якщо знову проявить неповагу до суду

Крейг Ротфельд, тюремний консультант, який працює з адвокатами Вайнштейна, заявив, що рішення про повернення Вайнштейна до в’язниці було ухвалене медичним персоналом.

Енгельмейер повідомив, що Вайнштейн лікувався в лікарні від пневмонії, яка постійно виникає у нього через проблеми з серцем, а також через інші проблеми, включаючи діабет. За його словами, Вайнштейн був "розчарований" своїм поверненням до в'язниці.

Як повідомляв Укрінформ, Вайнштейн, засуджений за зґвалтування, восени знову постане перед судом, після того як виграв апеляцію щодо неналежного ведення судового процесу.