У Польщі затримали російського дезертира

Польські прикордонники затримали на кордоні з Білоруссю 41-річного російського військового, який дезертирував з однієї із частин на фронті і намагався через Польщу потрапити далі на Захід.

Як передає Укрінформ, затриманий росіянин був одягнутий в цивільний одяг і не мав при собі зброї, повідомляє RMF.FM.

Як зазначає видання, все вказує на те, що росіянин намагався нелегально потрапити до Польщі з Білорусі, втікаючи з фронту. При ньому були російські військові документи, зокрема контракт з росармією, де вказується про його участь у бойових діях проти України.

Аби потрапити до Польщі, він використовував нелегальний міграційний канал, організований режимом Лукашенка, який в основному використовують іноземці з країн Близького Сходу, Африки і Центральної Азії.

Росіянина зараз перевіряють польські спецслужби.

Прикордонна служба РП в соцмережі X підтверджує затримання російського дезертира.

"Це 41-річний чоловік, який нелегально перетнув кордон з Білорусі до Польщі. Щодо нього ведуться подальші дії", - повідомили у Прикордонній службі РП.

Читайте також: Найманці з Непалу масово дезертирують із армії РФ - розвідка

Як відомо, останнім часом посилився тиск на кордоні Білорусі з Польщею: щодня до Польщі намагаються потрапити навіть до кількохсот нелегалів з країн Азії, Африки та Близького Сходу. Зокрема, упродовж 2-5 травня до Польщі намагалися потрапити 949 нелегалів. Непоодинокими є випадки агресивних дій іноземців, які кидають у польських прикордонників каміння і гілки дерев.

Фото: @Straz_Graniczna