Байден зустрінеться з президентом Румунії - говоритимуть про підтримку України

Джо Байден має намір подякувати президенту Румунії Клаусу Йоганнісу за зусилля його країни щодо захисту східного флангу НАТО в умовах російської агресії, лідери також обговорять  «незмінну підтримку» України.

Про це повідомив під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Румунія залишається непохитним і дуже близьким союзником по НАТО. Президент Байден висловить вдячність президенту Йоганнісу за те, що він прийняв наших військових у Румунії. Ми визнаємо великий внесок, який ця країна зробила в безпеку на східному фланзі НАТО, особливо в регіоні Чорного моря», - сказав він

Кірбі підкреслив, що «обидва лідери підтвердять свою незмінну підтримку України», яка продовжує захищатися від російської агресії. У цьому зв’язку він нагадав, що Румунія доклала багатьох зусиль, аби прийняти та підтримати українських біженців, які тікали від війни.

Читайте також: Румунія дозволила швидке розгортання сил НАТО в разі серйозних загроз

За словами представника Білого дому, Байден і Йоганніс також розглянуть взаємодію в інших сферах, у тому числі стосовно енергетики, економічної співпраці та спільних демократичних цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, на тлі повномасштабної агресії РФ проти України цього року в Румунії розпочалося зведення найбільшої в Європі бази НАТО. На будівництво витратять 2,5 мільярда євро.

Фото: White House