Південна Корея відправила посла на «інавгурацію» Путіна - ЗМІ назвали причину

Уряд Південної Кореї направив посла в Росії Лі До Хуна на «інавгурацію» Путіна після ретельного аналізу невирішених двосторонніх питань і з огляду на відповідальність за захист прав та інтересів південнокорейських громадян і бізнесу в РФ.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на власні джерела в уряді повідомляє Yonhap.

Видання зауважує, що присутність посланця Сеула на заході, що відбувся в Кремлі, різко контрастувала з поведінкою його колег і союзників Південної Кореї, зокрема, Сполучених Штатів та більшості західних країн, які бойкотували цю подію через триваючу російську війну проти України.

«Рішення (про направлення посла Лі - ред.) було ухвалене після ретельного розгляду різних невирішених двосторонніх питань і необхідності регулювати двосторонні відносини з Москвою», - повідомив Yonhap співрозмовник, обізнаний із цим питанням.

За його словами, уряд також взяв до уваги свою відповідальність за захист прав та інтересів південнокорейських громадян і бізнесу в Росії.

Зв’язки між Сеулом і Москвою охолонули після того, як Південна Корея приєдналася до очолюваних Сполученими Штатами кроків із запровадження санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну.

Росія назвала Південну Корею однією з недружніх країн і закликала скасувати низку економічних санкцій, накладених Сеулом на Москву.

Читайте також: «Інавгурація» диктатора: Україна не визнає Путіна легітимним. А Захід?

Наприкінці лютого Росія за звинуваченнями в шпигунстві відправила до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві південнокорейського місіонера, який працював у християнській місії у Владивостоці. Його місіонерська група категорично заперечила будь-яку незаконну діяльність її представників за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, більшість членів ЄС бойкотуватимуть «інавгурацію» Путіна, але сім держав, у тому числі Франція говорили про готовність відправити на церемонію своїх представників.

Сполучені Штати також не будуть представлені на жодному рівні під час офіційних заходів у Москві, які російський режим називає «інавгурацією» Путіна.