Китай відповів на звинувачення Австралії, що її вертоліт заважав маневрам ВМС

Фото

Речник Міноборони КНР Чжан Сяоган заявив, що дії китайської авіації з перехоплення гелікоптера ВМС Австралії у Жовтому морі були законними, оскільки військові Австралії нібито проводили розвідку в районі навчань і заважали маневрам ВМС Китаю.

Про це Укрінформ повідомляє із посиланням на оборонне відомство КНР.

«Із 3 по 4 травня під час навчань з’єднання кораблів ВМС Китаю у водах Жовтого моря австралійський ракетний есмінець Hobart тричі направляв корабельні гелікоптери для проведення близької розвідки та створення перешкод звичайним навчальним маневрам китайських військових», - сказав Чжан.

За його словами, австралійська сторона, звинувачуючи китайців у небезпечній поведінці над міжнародними водами, «називає чорне білим і перекладає проблеми з хворої голови на здорову».

Фото: kwongwah.com.my

«Дії китайських військових, а саме: попередження і примус залишити район навчань, були законними, розумними, професійними, безпечними і повністю відповідали міжнародному праву та міжнародній практиці. Ми вимагаємо, щоб австралійська сторона… припинила поширювати неправдиву інформацію», - заявив речник.

Читайте також: Сі - на зустрічі з Макроном: Китай і Франція мають спільно запобігти новій «холодній війні»

Він також закликав Канберру утриматися від «небезпечних і провокаційних дій» щодо Китаю, аби не завдати шкоди відносинам між двома країнами та їх військовими.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія висловила протест Пекіну через те, що китайський винищувач створив загрозу для гелікоптера ВМС Австралії, випустивши над міжнародними водами сигнальні ракети у його бік.

Фото: Міністерство національної оборони Китаю