Франція засуджує наміри Росії залякати її та продовжить підтримувати Україну

Міністерство закордонних справ Франції назвало маніпулюванням та залякуванням дії російської влади, зокрема, виклик до МЗС РФ посла Франції та заяви про «войовничу риторику» Парижа.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у офіційній заяві МЗС Франції.

«Франція відзначає, що дипломатичні канали знову використовуються для маніпулювання інформацією та залякування», - йдеться в тексті. 

«Російське міністерство вкотре вдається до перекладання відповідальності, намагаючись звинуватити західні країни в погрозах на адресу Росії, хоча Росія вже понад два роки веде агресивну війну в Україні всупереч міжнародному праву і продовжує свої агресивні маневри з дестабілізації європейських країн, зокрема, за допомогою кібератак і гібридних дій», - деталізується в заяві.

Франція "продовжуватиме підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, оскільки вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність від російської агресії", попередило Міністерство закордонних справ у тому ж пресрелізі.

Читайте також: Сі - на зустрічі з Макроном: Китай і Франція мають спільно запобігти новій «холодній війні»

Напередодні Росія викликала посла Франції П’єра Леві, щоб засудити «провокаційну» політику Парижа щодо конфлікту в Україні. У російському дипломатичному відомстві йому вручили заяву про «войовничу риторику» французької влади, яка «веде до ескалації конфлікту». 

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ Франції назвали дезінформацією повідомлення про те, що в Україні нібито вже перебувають солдати Іноземного легіону.

Фото: Judith Litvine