Президентка Грузії закликала громадян зробити вибір між Європою і Росією

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала громадян зробити "екзистенціальний" вибір між РФ і Європою, коментуючи закон про "іноагентів".

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

Коментуючи рішення правлячої партії "Грузинська мрія" продовжити просувати суперечливий закон про "іноагентів", а також розгони учасників акцій, які виступають проти цієї ініціативи, грузинська лідерка заявила, що "проблема набагато серйозніша, ніж законопроєкт "про прозорість іноземного впливу", головне - те, що станеться на виборах".

"Ще раз, проблема набагато серйозніша, ніж цей законопроєкт, який буде ухвалено приблизно за півтора місяця. Я накладу вето, і він буде відкладений. Головне питання полягає в тому, що станеться на виборах, які відбудуться в жовтні наступного року. Ухвалено безліч законопроєктів, які показують, що правляча партія намагається наблизити Грузію до Росії. Це те, чого населення Грузії, переважна більшість якого - 80% - уже 30 років каже, що не бажає", - сказала Зурабішвілі.

Коментуючи останній виступ засновника "Грузинської мрії", який запевнив суспільство, що правляча партія продовжить просувати закон, незважаючи на критику всередині країни та за її межами, президентка заявила, що в такий спосіб Бідзіна Іванішвілі "оголосив партнерів Грузії - Захід і Євросоюз - ворогами й агентами, які намагаються організувати революцію в Грузії". Тому громадянам на майбутніх виборах доведеться голосувати за Європу або Росію.

"Цей закон - символ, але насправді є вибір - рішення, екзистенціальний вибір, який Грузія повинна зробити на виборах: Європа або Росія", - заявила Зурабішвілі.

Читайте також: У Раді Європи стурбовані подіями у Грузії щодо ухвалення закону про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. За проголосували 83 депутати, проти – 23. Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла накласти на документ вето, якщо він буде прийнятий у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

США засудили законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», а також насильство, яке влада застосовує проти учасників акцій протесту у Тбілісі.