У Британії проходять місцеві вибори

У Великій Британії сьогодні проходять місцеві вибори на тлі спекуляцій у ЗМІ, що їхній результат може вплинути на позиції прем'єра Ріші Сунака та його лідерство у Консервативній партії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, на цих виборах вирішується доля понад 2 500 місць у місцевих радах та меріях. Очікують, що результати почнуть надходити рано-вранці у п'ятницю, а підрахунок голосів у деяких регіонах триватиме до неділі.

Як зазначає Bloomberg, позиція недоброзичливців прем'єра Сунака всередині керівної Консервативної партії, які прагнуть усунути його на тлі значного відставання у підтримці провладних консерваторів від опозиційних лейбористів, може залежати від долі лише двох кандидатів: мерів Тіс-Веллі та округу Вест-Мідлендс Бена Гоухена та Енді Стріта.

Читайте також: Консерватори можуть зазнати найбільшої за 27 років поразки на виборах у Британії

Раніше повідомлялося, що консерватори розглядають можливість заміни прем'єр-міністра Ріші Сунака та створення уряду єдності на чолі з лідеркою Палати громад в парламенті Пенні Мордонт після місцевих виборів, що відбудуться 2 травня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, турецька опозиційна Республіканська народна партія випередила правлячу Партію справедливості та розвитку на місцевих виборах за кількістю голосів та отримала крісла мерів у найбільших містах, Анкарі та Стамбулі.

Фото: РА