У столиці Грузії госпіталізували вісьмох учасників акцій протесту

Міністерство охорони здоров’я Грузії повідомило про госпіталізацію вісьмох постраждалих учасників акції проти ухвалення закону про "іноагентів" біля будівлі парламенту.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа", передає Укрінформ.

"У постраждалих - ушкодження різного типу, зокрема поранення в ділянках обличчя, голови та різних частин тіла, а також інтоксикація та ускладнення дихальних шляхів", - заявили у міністерстві.

Одного з постраждалих уже виписали. Семеро людей залишаються під наглядом медиків. За даними МОЗ, їхній стан задовільний.

Наразі біля парламенту чергують 20 бригад "швидкої". На місці допомогу надали десяткам демонстрантів, а також одному співробітнику МВС. Найчастіше у постраждалих спостерігалися головний біль і печіння в очах.

Читайте також: На акції протесту у Тбілісі знову застосували сльозогінний газ і водомети

Тисячі людей зібралися ввечері 1 травня біля парламенту Грузії, вимагаючи відкликати закон, який його критики називають "російським". Силовики застосували проти демонстрантів водомети і сльозогінний газ. Повідомлялося також про факти використання гумових куль. Хоча ЗМІ показували кадри постраждалих від них, у МВС Грузії заперечують їх використання.

На тлі цих сутичок розпорядженням спікера парламенту Грузії Шалви Папуашвілі з 23:00 1 травня в законодавчому органі посилено заходи безпеки.

"У зв'язку з нападом на будівлю парламенту Грузії, який створює небезпеку для життя і здоров'я осіб, які перебувають у палаці, оголошено "червоний рівень" безпеки. Під час його дії всі особи зобов'язані покинути будівлю парламенту. Виняток допускається для осіб, яких буде визначено головою адміністрації парламенту для запобігання загрозам", - заявили у пресслужбі парламенту.

Читайте також: Протести у Тбілісі: 10 представників ЗМІ постраждали від дій спецназу

Як повідомляв Укрінформ, парламент Грузії 1 травня схвалив законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" у другому читанні, який критики вважають аналогом ухваленого у 2012 році в РФ законодавства про "іноземних агентів". Після цього перед будівлею парламенту зібралися мітингувальники, які вимагали відкликати закон. Правоохоронці застосували проти них силу.

Фото: Mzia Saganelidze. RFE/RL