У Тегерані заперечують, що візит делегації з Пхеньяну мав військовий характер

Офіційна делегація із Північної Кореї перебуває із візитом у Тегерані для участі у торговій виставці Trade Expo. Мета візиту – проведення торгових переговорів з іранським урядом і приватним сектором країни.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник іранського МЗС Насер Канаані, повідомляє Bloomberg

Канаані відкинув повідомлення про те, що візит північнокорейської делегації має військовий характер, назвавши їх «упередженими та безпідставними припущеннями».

Водночас речник зовнішньополітичного відомства Ірану зазначив, що візит представників Пхеньяну в Тегеран включає перемовини про розвиток двосторонньої торгівлі.

Читайте також: Росія, Китай, КНДР та Іран створять новий світопорядок, якщо Україна програє - колишній генсек НАТО

Як повідомлялося, 24 квітня з’явилась інформація про те, що Північна Корея вперше за п’ять років направила делегацію найвищого рівня до Ірану.

Північнокорейське інформагентство KCNA одним реченням повідомило, що делегація КНДР на чолі із міністром зовнішніх економічних зв’язків Юн Чжон Хо у вівторок, 23 квітня, вилетіла із Пхеньяна у Тегеран.

Востаннє Пхеньян відправляв свого високопоставленого члена парламенту до Ірану у 2019 році. За інформацією ЗМІ, ця поїздка підкреслює військову співпрацю між двома країнами.

Фото: Mostafa Tehrani / Tasnim News Agency