У Росії журналіста Forbes затримали за репост публікації про події у Бучі

У російському Хабаровську місцевого журналіста Сергія Мінгазова, що пише для видання Forbes, затримали за репост публікації про події в українському місті Буча.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що Мінгазов зробив репост у Телеграм-каналі «Хабаровская Мингазета».

За словами адвоката Костянтина Бубона, Мінгазова звинувачують у «фейках» про російську армію «за мотивами політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті чи ворожнечі». За цією кваліфікацією кримінальної статті 280.3 Мінгазову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Зараз Сергій Мінгазов перебуває у хабаровському ізоляторі тимчасового тримання. Центральний районний суд міста призначив засідання щодо обрання запобіжного заходу для журналіста на 27 квітня.

Зазначається, що Мінгазов пише для видань Forbes та «Амурський бульвар», а також веде кілька Телеграм-каналів, де публікує регіональні новини.

Читайте також: Суд у Москві залишив під арештом журналіста WSJ Гершковича

Як повідомлялося, «фейками» та «дискредитацією» російські суди визнають фактично будь-яку інформацію про війну Росії проти України, яка суперечить офіційній позиції Кремля.

За підрахунками ЗМІ, за кримінальними статтями про «фейки» та «дискредитацію» засудили вже понад 130 осіб.

Щонайменше половину вироків у справах за «фейки» про армію РФ суди винесли через висловлювання про вбивство мирних жителів України російськими військовими.

Фото ілюстративне