Лідер Китаю відвідає Угорщину в травні - після візитів до Франції та Сербії

Лідер КНР Сі Цзіньпін відвідає Угорщину з 8 по 10 травня в рамках поїздки до Європи.

Про це повідомив керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш на брифінгу 25 квітня, передає Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

Як зазначається, прем’єр-міністр Віктор Орбан прагне розширити економічні зв’язки з Китаєм, зокрема шляхом розширення участі Угорщини в ініціативі «Один пояс, один шлях», щоб включити подальші проєкти з модернізації залізниці, а також фінансування нового нафтопроводу, що з’єднує його країну з Сербією. Очікується, що Сі Цзіньпін прибуде до Угорщини після візитів до Франції та Сербії.

Читайте також: Блінкен прибув до Китаю з триденним візитом

Як акцентує видання, Угорщина має один з найбільш прокитайських урядів в ЄС та відкидає міжнародний тиск, спрямований на скорочення економічних зв’язків з Пекіном. Окрім того, Угорщина стала одним з основних напрямків китайських інвестицій в Європі.

Як повідомлялося, Китай сподівається, що Угорщина, перейнявши ротаційне головування у ЄС в другій половині року, сприятиме «раціональному та доброзичливому погляду ЄС на розвиток Китаю» та більш позитивній та прагматичній політиці блоку щодо КНР.

Фото: Сіньхуа