Пашинян заявив, що Вірменія не воюватиме за Карабах

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не збирається вести війну за Карабах.

Про це він сказав в інтерв'ю британським ЗМІ, повідомляє News.am, передає Укрінформ.

"Республіка Вірменія не збирається вести війну за Карабах. Я сказав, що у Республіки Вірменія немає жодних претензій за межами своїх міжнародно визнаних кордонів. І ми сподіваємося, що в процесі делімітації територіальну цілісність Республіки Вірменія буде відновлено", – заявив Пашинян.

За його словами, делімітація вірменських та азербайджанських сіл має принести спокій у життя громадян обох країн, збільшить віру в мир серед громадян Вірменії і Азербайджану та накопичить певну частку довіри.

"Потрібно констатувати, що існує глибока недовіра. Я також хочу сказати слова вдячності за роботу, виконану членами комісій з делімітації та двома співголовами, які намагаються молекулу за молекулою побудувати довіру, яка за обережного поводження може розвинутися, а за недбалого – може впасти", – додав глава вірменського уряду.

Читайте також: Росія почала виводити своїх «миротворців» з Азербайджану

Як повідомляв Укрінформ, у результаті спільного засідання представників Баку та Єревана 19 квітня було вперше оголошено про попереднє узгодження делімітації кордонів біля восьми прикордонних сіл.

Міністерство оборони Азербайджану 19 вересня 2023 року оголосило про початок антитерористичних заходів локального характеру в Карабасі.

На наступний день, 20 вересня, президент Ільхам Алієв заявив, що Азербайджан відновив свій суверенітет у Нагірному Карабасі.

Фото: Getty Images