Фон дер Ляєн і Байден обговорили подальшу підтримку України

Україна потребує постійної міжнародної підтримки, яка є життєво важливою для протистояння українського народу російській агресії в Європі та його боротьби за принципи свободи й демократії.

Про це йшлося під час телефонних переговорів у понеділок президента США з главою Європейської комісії, повідомили в Білому домі.

«Президент Байден спілкувався сьогодні із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, щоб обговорити спільну непохитну підтримку України в її протистоянні російській агресії», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Сенат США підтвердив голосування пакета з допомогою Україні у вівторок

Фон дер Ляєн, зі свого боку, привітала президента США з недавнім ухваленням Палатою представників додаткового фінансування потреб національної безпеки, «яке стане важливим для задоволення нагальних потреб України на полі бою, коли буде прийняте Сенатом і підписане президентом Байденом у якості закону».

Читайте також: Байден запевнив Зеленського, що негайно підпише закон про допомогу Україні

Сторони також наголосили, наскільки постійна міжнародна підтримка є життєво важливою для боротьби України за свободу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Джо Байден поспілкувався телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським. Американський лідер при цьому запевнив, що без зволікань підпише законопроєкт із допомогою Україні, як тільки він надійде від Конгресу США.