Штати ввели обмеження для пересування глави МЗС Ірану, який прибув до ООН

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан, який прибув до Нью-Йорка для участі в заходах ООН, разом із делегацією не може пересуватися американською територією, окрім як кількома кварталами навколо об’єктів ООН та аеропорту.

Це підтвердив у четвер під час пресбрифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати ввели додаткові обмеження на поїздки для делегації на чолі з міністром закордонних справ Ірану Хосейном Аміром Абдоллахіаном, який перебуває в Нью-Йорку для зустрічей в ООН», - зауважив представник Держдепу.

Він уточнив, що обмеження дозволяють делегації пересуватися лише в радіусі двох кварталів від району штаб-квартири ООН, представництва Ірану при ООН та резиденції постійного представника Ірану при ООН, а також на шляху до міжнародного аеропорту імені Джона Кеннеді.

Читайте також: РФ хоче передати Ірану ППО та винищувачі для захисту від ударів Ізраїлю - WP

«Ми серйозно ставимося до своїх зобов’язань приймаючої сторони ООН, а також надалі стурбовані дестабілізуючою діяльністю Ірану та підтримкою ним тероризму», - пояснив представник Держдепу.

Він зазначив, що американська сторона продовжить чітко роз’яснювати Тегерану необхідність деескалації та припинення його безрозсудної поведінки.

Як повідомляв Укрінформ, США і Велика Британія в четвер оголосили новий пакет санкцій проти Ірану через повітряний удар по Ізраїлю.

Фото: Global Look Press