Допомога Україні, Ізраїлю і Тайваню: Байден підтримав законопроєкти Палати представників

Президент США Джо Байден висловив рішучу підтримку представленим у Палаті представників законопроєктам щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це йдеться у його заяві, опублікованій на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Я рішуче підтримую цей пакет законопроєктів, необхідних для важливої підтримки Ізраїлю та України, а також щоб надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі та зміцнити безпеку та стабільність в Індо-Тихоокеанському регіоні. Ізраїль стикається з безпрецедентними атаками з боку Ірану, а Україна - з бомбардуваннями з боку Росії, які різко посилилися за останній місяць», - заявив Байден.

Він також закликав Палату представників і Сенат США цього тижня схвалити ці законопроєкти.

Читайте також: У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні - майже $61 мільярд

«Палата представників має прийняти цей пакет законопроєктів цього тижня, і Сенат повинен негайно зробити те ж саме. Я негайно підпишу ці закони, щоб дати світові послання: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху», - заявив глава Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Майк Джонсон заявив у середу, що планує провести голосування щодо пакета допомоги цієї суботи, перед тим як Палата представників має піти на чергові канікули.