Єврокомісія дала власнику TikTok добу для роз’яснень щодо нового додатка

Євросоюз дав компанії ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, 24 години, щоб провести оцінку ризиків запущеного у Франції та Іспанії нового додатка Lite через занепокоєння щодо його впливу на психічне здоров’я користувачів.

Про це заявила Єврокомісія, передає Укрінформ із посиланням на France24.

Новий додаток Lite, який у квітні з’явився у Франції та Іспанії, дозволяє користувачам віком від 18 років заробляти бали, які можна обміняти на ваучери або подарункові картки.

У Єврокомісії заявили, що компанія мала би провести оцінку ризиків перед запуском додатка, і тепер ЄК хоче отримати «додаткову інформацію» з цього питання.

При цьому зазначається, що вимога «стосується з’ясування потенційного впливу додатку на психічне здоров’я користувачів».

У Єврокомісії також хочуть дізнатися, яких заходів платформа вжила для пом’якшення ризиків.

Компанія вже заявила, що виконає запит ЄК.

Читайте також: Палата представників США ухвалила законопроєкт із забороною TikTok

Як повідомлялося, у лютому Єврокомісія розпочала офіційне розслідування щодо TikTok щодо ймовірних порушень зобов’язань щодо захисту неповнолітніх на платформі.

У березні Антимонопольне відомство Італії оштрафувало соцмережу TikTok на 10 мільйонів євро за неналежний захист неповнолітніх користувачів від потенційно шкідливого контенту.

Фото: ByteDance