У Нью-Йорку обрали більше половини присяжних для розгляду кримінальної справи Трампа

Суд у Нью-Йорку, який розглядає кримінальну справу експрезидента Дональда Трампа щодо фінансові махінації при підкупі порнозірки за мовчання, обрав у вівторок сім присяжних із дванадцяти, котрі визначатимуть, чи слід вважати його винним.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Зазначається, що серед обраних присяжних четверо чоловіків і три жінки. Чоловік родом з Ірландії, який працює у сфері продажів у Нью-Йорку, призначений головою. П'ятеро із семи присяжних мають вищу освіту. Двоє з них – юристи.

Адвокати Трампа ретельно вивчають сторінки кандидатів на присяжних у соцмережах і вже попросили суддю відсторонити кількох із них за нібито антитрампівські пости, звинувативши їх в упередженості.

Судовий розгляд продовжиться в четвер.

Очікується, що відбір присяжних може завершитися до кінця тижня.

У вівторок суддя Хуан Мерчан оголосив Трампові суворе попередження за реакцію на одного з потенційних присяжних. «Я не дозволю залякувати присяжних у залі суду», – сказав Мерчан, заявивши, що підсудний голосно говорить і жестикулює в напрямку однієї з них.

Трампа звинувачують у кримінальному злочині за 34 пунктами, пов'язаними з фальсифікацією ділової документації в схемі підкупу порнозірки перед виборами 2016 року.

Читайте також: У США почався суд над Трампом у справі про підкуп порнозірки

Як передавав Укрінформ, у понеділок у суді Мангеттена у Нью-Йорку розпочався судовий процес над Трампом у його справі про фінансові махінації перед виборами 2016 року при підкупі порнозірки Стормі Деніелс за її мовчання про сексуальні зв’язки з ним.

Фото: Pool