Блінкен порушить питання про китайську допомогу Росії на зустрічі G7 - Держдеп

Занепокоєння США, пов’язані із підтримкою КНР військово-промислової бази Росії стане одним із головних питань у порядку денному роботи держсекретаря США Ентоні Блінкена на міністерській зустрічі G7 цього тижня в Італії.

Про це повідомив у вівторок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили впродовж останніх місяців, що з Китаю до Росії переміщуються матеріали, і РФ використовує їх для відновлення своєї промислової бази та виробництва зброї, яка з’являється потім на полі бою в Україні. І ми вкрай занепокоєні цим»,- зауважив представник Держдепу.

Він зазначив, що держсекретар США активно порушував це питання під час міністерської зустрічі в НАТО тиждень тому.

«Це, безумовно, також буде на порядку денному завтра, коли він прибуде на засідання G7, щоби зустрітися з представниками країн-партнерів Групи семи»,- повідомив Міллер.

Читайте також: США підтримують оборонні можливості Ізраїлю, однак проти ескалації в регіоні - Держдеп

Крім того, за його словами, в планах держсекретаря Блінкена обговорити ці занепокоєння США напряму з китайською стороною, під час майбутнього візиту до КНР протягом найближчих тижнів.

«Ви, звісно, можете очікувати, що ці питання будуть порушені з його боку»,- зауважив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, зараз у G7 головує Італія. Цього тижня, впродовж 17-19 квітня відбудеться зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн Групи семи, яка пройде на італійському острові Капрі.