Білий дім - проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю без України

Білий дім заявив у понеділок, що виступає проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios.

"У понеділок Білий дім оголосив, що виступає проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні", - йдеться у повідомленні.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила на брифінгу у понеділок, що окремий законопроєкт про допомогу Ізраїлю не прийматимуть.

"Окремий проєкт фактично не допоміг би Ізраїлю та Україні. Це фактично затримало б необхідну допомогу", – сказала Жан-П’єр, закликавши натомість Палату представників прийняти сенатський законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню обсягом 95 мільярдів доларів.

Раніше під час брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Білий дім проти окремого законопроєкту, що діятиме лише щодо Ізраїлю.

Читайте також: Потреба України в ППО є невідкладною - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США розгляне пакет з іноземною допомогою цього тижня, розділивши його на чотири окремих законопроєкти з підтримкою України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших потреб національної безпеки США. Про це заявив у понеділок спікер нижньої палати Майк Джонсон після закритої конференції республіканців.