Чехія внесла Voice of Europe до національного санкційного списку, щоб захистити власну безпеку - МЗС

У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки спростували твердження російської пропаганди, що внесення вебсайту Voice of Europe до санкційного списку є «ще одним проявом чеської русофобії».

Це та інші неправдиві твердження роспропу МЗС ЧР спростувало у соцмережі Х, передає Укрінформ.

У реальності внесенням цього ресурсу (Voice of Europe ) до національного санкційного списку Чехія захищає власну безпеку, заявили в МЗС ЧР.

«Служба розвідки містить у своїй посадовій інструкції розкриття кампаній ворожого впливу, а Державний департамент дотримується закону про санкції, який стосується будь-кого, хто бере участь у злочинній поведінці та загрожує нашій безпеці – незалежно від громадянства», - йдеться у дописі в Х.

«Операції впливу є частиною російської військової стратегії, яку кремлівський режим не приховує. Викриття операції російського впливу в Чехії та нові імена в санкційному списку є серйозним ударом по російській пропаганді та великим успіхом для Чехії. У Чехії немає місця для кремлівської пропаганди, яка ставить під сумнів право захищати Україну та її суверенітет» , - йдеться у дописі.

Також у МЗС ЧР назвали брехнею спроби Кремля покласти відповідальність за нещодавній теракт у «Крокусі» на західні держави та Україну.

Читайте також: Які голоси Європарламенту звучать з «Voice of Europe»: дайджест пропаганди за 11 квітня

Російські джерела поширюють інформацію, що викриття чеськими спецслужбами кампанії російського впливу, мовляв, мало на меті відвернути увагу від «відповідальності Заходу та України за теракт у російському Красногорську».

«Це неправдива та образлива заява Кремля, яка має на меті дискредитувати Чехію, Захід і Україну. Немає жодних доказів того, що хтось інший, окрім «Ісламської Держави», несе відповідальність за теракт. Чехія, на відміну від Росії, не приносить цинічно в жертву власне мирне населення і є активним учасником міжнародної боротьби з тероризмом», - заявили в МЗС ЧР.

Як повідомлялось, уряд Чехії нещодавно включив у національний санкційний список обвинувачуваного у держзраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука, російського пропагандиста Артема Марчевського та компанію Voice of Europe, які, за оцінкою спецслужб, намагалися підірвати європейські демократії та домогтися зменшення підтримки України.