Рада ООН з прав людини закликає не продавати зброю Ізраїлю

Рада ООН з прав людини закликала до негайного припинення вогню в секторі Газа та припинення продажу або передачі зброї Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайтРади, відповідну резолюцію було прийнято у п’ятницю вранці.

"Сьогодні вранці Рада з прав людини прийняла п'ять резолюцій, в тому числі текст, в якому вона вимагає від Ізраїлю негайно зняти блокаду сектору Гази та всі інші форми колективного покарання, а також закликає до негайного припинення вогню в Газі", - йдеться у поширеному пресрелізі.

Зокрема, у резолюції "Щодо ситуації з правами людини на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим, і зобов'язання забезпечити підзвітність і правосуддя", яка була прийнято 28 голосами за, 6 проти і 13 утрималися, Рада вимагає від Ізраїлю припинити окупацію палестинської території, окупованої з 1967 року, включаючи Східний Єрусалим.

Читайте також: ЦАХАЛ вибачився за помилковий удар по працівниках організації World Central Kitchen

У документі Рада також закликала всі держави вжити негайних заходів для запобігання продовженню примусового переміщення палестинців всередині сектору Гази або з нього. Крім того, резолюція закликає всі держави "припинити продаж та передачу зброї, боєприпасів та іншого військового обладнання Ізраїлю".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок внаслідок ізраїльського авіаудару загинули семеро працівників американської благодійної організації World Central Kitchen, які доставляли продовольчу допомогу в Газу, що прибула морем. Серед них - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один мав подвійне громадянство США та Канади. Організація оголосила про припинення діяльності у регіоні.

На цьому тлі понад 600 юристів підписали лист із закликом до уряду Великої Британії припинити продаж зброї Ізраїлю, попередивши про ризик бути причетним до "серйозних порушень" міжнародного гуманітарного права.

Фото ілюстративне