Уряд Грузії відмовив президентці Зурабішвілі у візиті до Литви

Уряд Грузії відмовив президентці країни Саломе Зурабішвілі у робочому візиті до Литви у квітні.

Відповідний указ прем'єр-міністра Іраклія Кобахідзе опубліковано на сайті грузинського уряду, передає Укрінформ із посиланням на NewsGeorgia.

«Відмовити президентові Грузії у зв'язку з робочим візитом до Литовської Республіки, місто Вільнюс, у період з 10 по 12 квітня», — йдеться у документі.

Як пише видання, відносини Зурабішвілі з урядом правлячої партії «Грузинська мрія» досягли своєї найнижчої точки після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зурабішвілі критикувала грузинську владу за недостатню підтримку Києва, зближення з Москвою та слабкі зусилля на шляху євроінтеграції країни. У правлячій партії стали блокувати закордонні візити президентки. Це пояснювали тим, що своїми заявами вона нібито шкодить країні.

Зурабішвілі продовжила їздити у відрядження до Європи за власний кошт. Це стало підставою для початку процедури її імпічменту, який у результаті провалився.

Рівно рік тому Зурабішвілі відвідувала Литву та інші країни Балтії – також без дозволу уряду.

Читайте також: Громадяни Грузії не допустять проросійського уряду - Зурабішвілі

Як повідомляв Укрінформ, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі різко розкритикувала правлячу партію «Грузинська мрія», яка заявила про повторне ініціювання законопроєкту про «іноземних агентів».