Макрон та Трюдо обговорили підтримку України

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Еммануель Макрон обговорили подальшу підтримку України у відбитті російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у офісі глави канадського уряду за підсумками телефонної розмови двох лідерів.

“Прем’єр-міністр та президент обговорили довготермінові зобов’язання Канади й Франції стосовно підтримки України, яка боронить свій суверенітет й територіальну цілісність. Вони погодилися щодо потреби подальшого збільшення підтримки України”, - розповіли у Трюдо.

Зазначається, що співрозмовники також “привітали досягнення політичної домовленості зацікавленими сторонами на Гаїті й наголосили на важливості відновлення демократичного порядку у країні. Вони також обговорили актуальний розвиток подій, підтвердили свою підтримку авторизованої ООН Багатонаціональної місії із підтримки безпеки для відновлення стабільності на Гаїті та нагадали про свою відданість гаїтянському народу”, - зауважили у офісі глави канадського уряду.

Окрім цього Трюдо та Макрон згадали про потребу негайного запровадження режиму припинення вогню у секторі Гази та звільнення усіх заручників. “Вони висловили своє занепокоєння зростанням кількості виявів ненависті проти євреїв, мусульман та арабів у Канаді, Франції та по всьому світу”, - додали у відомстві.

Читайте також: Макрон не зміг змінити ставлення президента Бразилії до війни в Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.