Президент Малаві оголосив надзвичайний стан через посуху, зумовлену Ель-Ніньйо

Президент Малаві запровадив надзвичайний стан на більшій частині цієї африканської країни, яка потерпає від посухи, зумовленої природним феноменом Ель-Ніньйо.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ   

Президент Малаві Лазарус Чаквера в телевізійному зверненні заявив, що вирішив запровадити надзвичайний стан після того, як за останні кілька місяців об'їхав країну. Він мав на меті оцінити наслідки суворих умов, з якими стикаються малавійці через зміну клімату.

"За попередніми оцінками, для реалізації програми гуманітарного реагування потрібно майже 600 тис. тонн кукурудзи", - заявив він. Надзвичайний стан оголошено у 23 з 28 округів Малаві.

За словами президента, від суворих умов у Малаві (населення якої становить 21 млн) постраждали близько 2 млн господарств та майже 750 тис. га угідь, засіяних кукурудзою, що становить 44,3% всіх посівних площ.

Читайте також: На Сицилії оголосили надзвичайну ситуацію через найсильнішу посуху за 20 років

Чаквера додав, що уражені й інші важливі сільськогосподарські культури, зокрема рис, соя та арахіс. У зв’язку з цим він звернувся до міжнародних організацій, таких як ООН та Світовий банк, із проханням про допомогу.

Як повідомлялося, Всесвітня метеорологічна організація ООН оголосила червоний рівень небезпеки через глобальне потепління.