Британія застерегла Путіна від використання теракту для посилення війни проти України - ЗМІ

У Великій Британії попередили президента Росії Володимира Путіна, щоб він не використовував теракт у Підмосков’ї як «привід» для посилення війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph із посиланням на поінформоване джерело.

У суботу, 23 березня, Путін заявив, що для підозрюваних у скоєнні теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» нібито було відкрито «вікно для перетину кордону» з Україною.

«Відчайдушне бажання Путіна покласти всю (провину за теракт – ред.) на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині Росії немає інакомислення», – сказало виданню високопоставлене джерело з питань безпеки у британському уряді.

Читайте також: Зеленський про теракт у Підмосковʼї: У Росії це вже було неодноразово і методи завжди однакові

За словами джерела, російський президент не повинен використовувати цей «сфабрикований зв’язок» як привід для посилення незаконної війни в Україні.

Своєю чергою голова Комітету закордонних справ Палати громад британського парламенту Алісія Кернс вказала, що російські медіа поширили фейкові відео українських чиновників, щоб звинуватити Україну у теракті та надати Путіну привід для подальших звірств.

«Немає жодних ознак ані будь-якого зв’язку (теракту – ред.) з Україною, ані будь-яких достовірних підстав припускати їх причетність», – наголосила Кернс.

Як повідомлялося, увечері 22 березня у концертний зал Crocus City Hall (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту «Пікнік» вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 133 загиблих та 152 постраждалих внаслідок теракту.

Відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». Попри це, російські офіційні особи та пропагандисти продовжують намагатися покласти провину за теракт на Україну.