Туск повідомив про поступки фермерам у Європейському зеленому курсі

Глава уряду Польщі Дональд Туск повідомив, що для фермерів буде послаблено певні вимоги в Європейському зеленому курсі, проти якого у країні тривають протести.

Про це Туск поінформував в соцмережі X, передає Укрінформ.

“Конкретика для аграріїв: з цього року вилучення орних земель з ужитку не буде обов’язковим. Це результат моїх переговорів з головою Комісії (Урсулою фон дер Ляєн – ред.)”,- написав Туск.

Єврокомісар з сільського господарства Януш Войцєховський також повідомив, що вилучення орних земель з ужитку й обмеження застосування пестицидів не буде обов’язковим. Замість покарання до фермерів застосовуватимуть заохочення. З під екологічного контролю також буде виключено фермерські господарства, які мають орні землі до 10 гектарів.

Читайте також: Посол Польщі запевнив, що Туск не має планів призупиняти торгівлю з Україною

Акції протесту фермерів на території Польщі біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, тривають з 9 лютого 2024 року. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. Фермери готують новий загальнопольський страйк із блокуванням доріг на 20 березня.