Блінкен: Ми надіслали Ірану чіткі сигнали не постачати Росії ракети

Сполучені Штати надіслали Ірану "дуже чіткі" сигнали не постачати Росії далекобійні ракети для їх використання у війні проти України.

Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільної з главою МЗС Австрії пресконференції у Відні у п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Стосовно питання про іранські ракети для застосування в Україні. Ми надіслали дуже чіткі сигнали Ірану не робити цього. І це стало предметом серйозних розмов між низкою країн Європи та США", - відповів Блінкен на питання щодо ймовірності поставок Іраном далекобійних ракет Росії для подальшого використання у війні проти України та реакції Заходу з цього приводу.

Читайте також: ЄС застосує санкції, якщо Іран поставить балістичні ракети Росії - фон дер Ляєн

Держсекретар США наголосив, що занепокоєння щодо можливості таких поставок є великим, як і є "дуже сильна" рішучість відреагувати на це.

"Занепокоєння щодо такої можливості, і готовність відреагувати на це, якщо це буде необхідно, є дуже реальними і дуже сильними", - сказав Блінкен.

Читайте також: США підтримують таємні контакти з Іраном, аби той стримав хуситів від нападу на кораблі

Як повідомлялося, за даними Reuters, Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу "земля-земля".

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов 25 лютого заявив, що інформація про те, що Іран передав Російській Федерації далекобійні ракети, не відповідає дійсності.