Індія евакуювала екіпаж судна у Червоному морі, яке підбили хусити

Військово-морські сили Індії в четвер евакуювали всіх членів екіпажу із судна True Confidence в Червоному морі, яке напередодні атакували єменські хусити.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У своїй заяві власники і менеджер судна повідомили, що всі 20 членів екіпажу і троє озброєних охоронців були доставлені до лікарні в Джибуті індійським військовим кораблем. Двоє членів екіпажу, філіппінці, отримали важкі поранення.

Повідомляється, що із трьох загиблих членів екіпажу, двоє були громадянами Філіппін, а третій - в'єтнамцем.

В'єтнам у четвер засудив напад, додавши що троє їхніх громадян, які є серед евакуйованих, перебувають у доброму здоров'ї.

Судно True Confidence прямувало з Китаю до Джидди і Акаби з вантажем металопродукції і вантажівок.

Незважаючи на удари у відповідь, завдані США і Великобританією по базах хуситів в Ємені, вони продовжують атаки на цивільні судна із застосуванням сучасних видів зброї, в тому числі балістичних ракет і дронів-камікадзе.

Читайте також: В ООН висловили стурбованість новим нападом хуситів на судно, де загинули моряки

Близько 23 000 суден на рік проходять через вузьку протоку Баб-ель-Мандаб, що з'єднує Червоне море і Аденську затоку з Суецьким каналом, на такі перевезення припадає близько 12% світової торгівлі. Довший маршрут навколо мису Доброї Надії на півдні Африки додає близько 10 днів до подорожі, затримуючи ланцюги постачання і збільшуючи витрати.

Як повідомляв Укрінформ, у середу хусити здійснили ракетну атаку на корабель True Confidence, що йшов під прапором Барбадосу. Після атаки на борту виникла пожежа.