Посол України у Фінляндії: «сісу» фінів і любов українців до свободи – це фактично синоніми

Ексклюзив

Посол України у Фінляндії Ольга Діброва вважає, що спільними рисами українців і фінів є ціннісний підхід до досягнення поставленої мети і незламність.

Про це дипломат сказала в інтерв’ю Укрінформу.

«Мені здається, я вже ввела в обіг у Фінляндії термін «українське сісу» (одне зі слів-символів Фінляндії і життєвий принцип фінів – поєднання витримки, наполегливості у досягненні мети, стійкості та витривалості – ред.). Я його часто використовую, і завжди це зустрічають оплесками, тому що фінське сісу і любов українців до свободи – це фактично синоніми», - зазначила посол України.

Вона додала, що сісу – це певна наполегливість, але ціннісна, яка не передбачає досягнення мети за будь-яку ціну.

Читайте також: Російська пропаганда у Фінляндії має дуже обмежений вплив - посол України

«Це справді ціннісний підхід, який є спільним і для фінів, і для українців. Ще я назвала б спільною рисою незламність», - сказала Діброва.

У цьому контексті вона розповіла, що її публічні виступи часто відбуваються після жахливих нічних російських ракетних атак по Україні.

«Я помічаю, як їхні організатори і учасники стежать навіть за моїм виразом обличчя. Вони кажуть, що їм важливо побачити, як я внутрішньо почуваюсь, чи у мені ця стійкість. Звісно, іноді буває важко, але я завжди намагаюсь транслювати фінам впевненість у нашій перемозі, енергію і незламність», - запевнила посол України.

Як повідомляв Укрінформ, Канада та Фінляндія погодилися спільно працювати над повоєнним відновленням та реконструкцією України.