Речник ЄС потролив Медведєва через погрози «захопити Київ і Одесу»

Офіційний речник ЄС Пітер Стано вважає, що заступник керівника радбезу РФ Дмитро Медведєв заявами про готовність захопити Київ і Одесу лише намагається привернути до себе увагу.

Про це він сказав сьогодні у Брюсселі під час брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Зазвичай ми не коментуємо дивні заяви тих, хто прагнуть привернути до себе увагу, коли знаходяться на других позиціях. Добрим є те, що ця особа не приховує свій ментальний діагноз та відкрито поширює цю інформацію. Ми можемо лише рекомендувати звернутися за консультацією щодо ментального здоров’я. Але я не певний, що російська держава, яка витратила мільярди на цю злочинну війну проти України, здатна достатньо інвестувати у соціальний захист та в охорону здоров’я для власного народу», - зазначив речник.

Читайте також: Кремль для Заходу посилює риторику щодо «поділу» України - ISW

Коментуючи позицію ЄС щодо України, він нагадав, що міністри закордонних справ країн-членів, які провели зустріч минулого понеділка в Брюсселі, підтвердили готовність надалі підтримувати Україну у її праві оборонятися від російської агресії, особливо зараз, коли наближається сумна друга річниця з початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну.

«Як сказав високий представник ЄС, він та країни-члени роблять все можливе, щоб надати Україні більше допомоги та зробити це якнайшвидше... включаючи (поставки) боєприпасів, військового обладнання, засобів протиповітряної оборони і всього іншого - щоб Україна могла перемогти у цій війні проти агресора», - наголосив Стано.

Читайте також: США в ОБСЄ: Цілі Путіна не змінилися, він хоче знищити Україну

Як повідомлялося, з початку російського військового вторгнення ЄС та його країни-члени надають Україні економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу, загальний обсяг якої вже сягнув майже 90 мільярдів євро.