На Тайвань прибула делегація конгресменів зі США

На Тайвань із триденним візитом прибула двопартійна делегація американських конгресменів на чолі з головою спеціального комітету Палати представників конгресу США у справах Китаю республіканцем Майком Галлахером.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

У складі делегації - п’ять конгресменів, двоє колег-республіканців Галлахера та двоє демократів.

Очікується, що в ході візиту американські законодавці проведуть переговори з міністром закордонних справ Тайваню Джозефом Ву та зустрінуться з чинною главою острова Цай Інвень та обраним президентом Лай Чінте і його віце-президенткою Сяо Біхім, яка до обрання багато років працювала в представництві Тайваню і США.

У прес-релізі очолюваного Галлахером комітету йдеться, що конгресмен відзначив здатність Тайваню не тільки виживати, але й процвітати, попри постійний тиск і погрози з боку Пекіна.

«Ми дуже раді бути в Тайбеї, щоб продемонструвати нашу підтримку нашим друзям у Тайвані, обраному президенту Лаю та новообраному законодавчому юаню. Сполучені Штати підтримують Тайвань, а сприяючи поглибленню зв’язків між нашими лідерами та нашими економіками, ми можемо зміцнити мир і стабільність у Тайванській протоці», - цитуються слова Галлахера в прес-релізі.

Востаннє Галлахер відвідував Тайвань на початку 2023 року, а нинішній візит делегації під його керівництвом на Тайвань є частиною ширшої поїздки конгресменів до країн Індо-Тихоокеанського регіону.

Читайте також: «Може втратити більше, ніж Росія» - США розглядають можливість санкцій проти Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Китай посилює патрулювання у водах поблизу групи островів, контрольованих Тайванем, після того, як двоє китайських рибалок потонули під час переслідування береговою охороною Тайваню.