Експерт: американців треба переконати, що допомога Україні є внеском у завершення війни

Американців, особливо політиків, що вагаються, необхідно переконати, що схвалення допомоги Україні є їхньою інвестицією в завершення російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, таку думку у колонці американської газети The New York Times висловив колумніст й політичний аналітик Росс Даудет.

«Сьогодні така обіцянка як «Тріумф не за горами!» та «Перемога чекає відразу після наступного наступу!» — викликає спогади про Афганістан і В'єтнам, а не впевненість в американській стратегічній доблесті. Натомість потрібне щось набагато витонченіше: публічний аргумент, який не надто поступається російській агресії, але й достатньо наближений до військової реальності, щоб переконати американців у тому, що вони роблять інвестиції, які насправді допоможуть покласти край цьому конфлікту», - пише він.

За словами Даудета, нині адміністрація президента США Джо Байдена має як внутрішню, так і міжнародну аудиторію.

«І, можливо, було б легше переконати тих, хто сумнівається всередині країни — особливо республіканців, що вагаються, у Палаті представників, — якби поточний пакет допомоги (Україні – ред.) не представлявся б як запорука поразки Росії, яким він не є», - додає експерт.

Читайте також: Експерт: Україна має пояснити країнам Глобального Півдня, що Росія - колоніаліст

На його думку, найкращою причиною продовжувати надсилати допомогу Україні є такою, щоб було легше домовитися про перемир’я на умовах, сприятливих для сталого існування України.

Як повідомляв Укрінформ, американський сенатор-республіканець Піт Рікеттс вважає, що Конгрес США врешті-решт підтримає законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, але щоб пройти всі передбачені для ухвалення рішення процедури, потрібен час.