Сікорський анонсував завершення «холодної війни» Польщі з Німеччиною та ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перед візитом до Берліна заявив, що завершується “холодна війна”, яку попередній уряд вів з Німеччиною та європейськими інституціями.

Про це Сікорський сказав у Сеймі, розповідаючи про плани, пов'язані з візитом до Берліна, який має відбутися вже сьогодні,30 січня, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми вважаємо, що демократична Німеччина є союзником Польщі. І ми завершуємо “холодну війну” з європейськими інституціями та нашим найбільшим торговим партнером (Німеччиною – ред.)”, - зазначив глава польської дипломатії, підкресливши, що попередній уряд здійснював “антинімецьку кампанію”.

Міністр зауважив, що між сусідніми країнами трапляються проблеми, які потрібно розв’язувати. Він натякнув, що це стосується відносин Польщі як з Німеччиною так і з Україною.

Читайте також: Для перемоги України потрібна солідарність Заходу - глава МЗС Польщі

“Стратегічно ми підтримуємо Україну, але це не означає, що ми не маємо розбіжностей у поглядах”, - констатував Сікорський.

Він підкреслив, що Німеччина є союзником Польщі, але у відносинах між країнами є проблеми як з минулого, так і щодо майбутнього, і про все це йтиметься на переговорах.

Читайте також: Польська опозиція закликає Сікорського у Берліні порушити тему репарацій

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Сікорський зустрінеться у Берліні з німецькою колегою Анналеною Бербок. За інформацією МЗС Польщі, розмови міністрів стосуватимуться двосторонніх відносин, допомоги Україні та активізації роботи Веймарського трикутника.