Штати, Британія і Австралія запровадили нові санкції проти ХАМАС

Велика Британія, США і Австралія запровадили скоординовані санкції проти ХАМАСу, щоб перекрити потік фінансування терористичного угруповання.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, нові санкції поширюються на 5 фізичних осіб і організацію, причетних до керівництва та фінансових мереж ХАМАСу і Ісламського джихаду у Палестині.

«Ці санкції дають ХАМАСу чіткий сигнал: Британія та наші партнери налаштовані не дати можливості сховатися тим, хто фінансує терористичну діяльність. Щоб досягти сталого припинення вогню в Газі, ХАМАС не має залишатися при владі та загрожувати Ізраїлю. Руйнуючи фінансові мережі, які підтримують діяльність ХАМАСу, зокрема з Ірану, санкції сприяють досягненню цієї найважливішої мети», - сказав глава МЗС Британії Девід Кемерон.

У заяві сказано, що Велика Британія прагне співпрацювати з партнерами для боротьби зі спрмованою на дестабілізацію діяльністю Ірану на Близькому Сході, включаючи його довгострокову підтримку терористичних і бойових угруповань.

Сьогоднішні санкції спрямовані, зокрема, проти Зухейра Шамли, якого називають «головним міняйлом ХАМАСу» та ключової фігури в переході до криптовалют для фінансування угруповання.

Він використовував цифрові валюти та неофіційні системи для переказу великих сум з Ірану до ХАМАСу напередодні нападу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Це вже третій паке санкцій Великої Британії проти ХАМАСу та його пособників у відповідь на напад угруповання на Ізраїль, що стався у жовтні 2023 року, нагадали в зовнішньополітичному відомстві країни.

Читайте також: Ізраїль зазнав найбільших втрат за добу з початку операції у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, Рада Європейського Cоюзу 16 січня внесла до переліку терористів ватажка політичного крила угруповання ХАМАС Ях’ю Сінвара.