Ізраїль зазнав найбільших втрат за добу з початку операції у секторі Гази

Ізраїль зазнав найбільших втрат за добу з початку операції у секторі Гази

Укрінформ
За останню добу 24 ізраїльські солдати загинули під час інтенсивних боїв у Газі, що стало найвищою одноденною кількістю загиблих ізраїльтян з моменту початку бойових дій в анклаві у жовтні.

Про це повідомляє Financial Times, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленням Армії оборони Ізраїлю, підрозділи резервістів проводили зачистку будинків в центральній частині Гази приблизно за 600 м від кордону в понеділок вдень, коли дві будівлі вибухнули, внаслідок чого 21 військовий загинув.

Зазначається, що ізраїльські сили оборони встановили міни всередині цих будівель перед запланованим знесенням. Вважається, що вибухівка спрацювала внаслідок пострілу з гранатомета по сусідньому танку, хоча причина вибуху все ще з'ясовуються, заявив у вівторок вранці контр-адмірал Даніель Хагарі, головний речник ЦАХАЛу.

Читайте також: Інтенсивна фаза війни у Газі закінчиться незабаром - міністр оборони Ізраїлю

Раніше повідомлялося про загибель ще трьох офіцерів під час запеклих боїв у південному місті Хан-Юніс на півдні Гази, в результаті чого кількість загиблих під час наземної операції ЦАХАЛу зросла до 219 осіб.

Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю, сказав, що це був "важкий і болісний ранок", додавши, що "загибель солдатів змушує нас досягати цілей бойових дій".

Читайте також: Прем’єр Ізраїлю виступив проти створення незалежної палестинської держави

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю заявила, що розпочинає новий великий наступ на західну частину Хан-Юніса на півдні сектору Гази. Наразі там тривають запеклі бої.

Фото: icrc.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-