Пхеньян анонсував візит Путіна до Північної Кореї найближчим часом

Північна Корея заявила, що Москва вчергове подякувала Пхеньяну за підтримку та солідарність у війні проти України, а президент Росії Володимир Путін висловив готовність найближчим часом відвідати КНДР.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

«Президент Путін ще раз висловив глибоку вдячність верховному лідеру Кім Чен Ину за запрошення відвідати Пхеньян у зручний час і висловив готовність здійснити візит до КНДР найближчим часом», - ідеться в опублікованій KCNA заяві МЗС Північної Кореї за результатами візиту очільниці відомства Чхве Сон Хуей до Москви 15-17 січня.

Вважається, що головною метою поїздки Чхве до Росії було зміцнення військової співпраці двох країн, оскільки КНДР постачає Росії зброю для використання у її війні проти України в обмін на технічну допомогу Москви для збройових програм Пхеньяна.

«Уряд КНДР тепло вітає президента Путіна з візитом у Пхеньян і готовий щиро привітати найближчого друга корейського народу», - йдеться у заяві.

Читайте також: Південна Корея заявила про збільшення перебіжчиків із КНДР у 2023 році

У ній зазначається, що під час візиту Чхве Пхеньян і Москва досягли консенсусу поглядів стосовно регіональних і міжнародних питань, які стосуються Корейського півострова і Північно-Східної Азії.

«Обидві сторони визнали, що відносини дружби та співпраці між КНДР і Російською Федерацією, незалежними суверенними державами, служать потужною стратегічною фортецею та рушійною силою у захисті міжнародного миру і безпеки та сприяння побудові багатополярного світу», - зауважили в дипвідомстві.

Читайте також: Білий дім попереджає про нові загрози з боку КНДР через співпрацю з Росією

Пхеньян також похвалилися, що Росія вчергове подякувала Північній Кореї «за повну підтримку та солідарність із позицією російського уряду та народу щодо спеціальної військової операції в Україні».

Востаннє Путін приїздив до Північної Кореї в липні 2000 року.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Південної Кореї на тлі заяв РФ про готовність посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах закликало Північну Корею та Росію поважати резолюції Ради Безпеки ООН.