Берлін - про пуски Росією північнокорейських ракет по Україні: Європейська безпека під загрозою

Використання північнокорейських ракет Росією у війні проти України ще більше погіршує безпекову ситуацію в Європі.

Про це сказав на брифінгу в середу речник МЗС ФРН Себастьян Фішер, передає кореспондент Укрінформу.

«Напевно, європейська безпека під загрозою, оскільки ці ракети середньої дальності використовуються у війні на європейському континенті. Те, що актори (КНДР - ред.) нелегально, з порушенням міжнародного права імпортують в Європу таку зброю, в черговий раз змінює відчуття безпеки», - сказав дипломат.

Він також акцентував на тому, що член РБ ООН Росія порушує резолюції, за які сама голосувала свого часу.

«Особливо вражає, що Росія з одного боку голосує в Раді безпеки на користь ембарго, з іншого - сама обходить це ембарго», - зауважив Фішер.

Він нагадав, що на підставі різних резолюцій ООН КНДР заборонено виробляти, використовувати та експортувати такі типи ракет, які, очевидно, були використані російськими військами проти України.

Читайте також: Схожі на ракети з парадів у КНДР: прокуратура показала, чим росіяни вдарили по Харкову 2 січня

Берлін, зазначив Фішер, засуджує це та долучився до групи 47 країн, які виступили зі спільною заявою, де «у найрішучіший спосіб засуджують експорт КНДР і закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет, а також використання РФ цих ракет проти України 30 грудня 2023 року та 2 січня 2024 року».

Як повідомлялося, РФ незаконно отримала від Пхеньяна балістичні ракети та застосувала їх останніми днями по мирних містах України.