Росія не бажає рівноправних відносин із сусідами - президентка Грузії

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не вбачає "жодного знаку", який би свідчив про бажання Росії мати рівноправні відносини зі своїми сусідами.

Про це повідомляє Грузия Online, передає Укрінформ.

"Можливо - я не знаю - в Росії хтось думає про те, що можуть бути інші відносини з сусідом. Але сьогодні цього немає, не існує — немає жодного знаку звідти, який би вказував на те, що у Росії є усвідомлення чи бажання встановити рівноправні відносини зі своїми сусідами", — зазначила президент Грузії.

За словами Зурабішвілі, Грузія впродовж століть мала одного ворога — Росію, але дехто у країні й досі цього не розуміє.

"Можливо, дехто не усвідомлює цього, дехто — не хоче цього розуміти, а декого це влаштовує. Але це факт, який і сам ворог не приховує. У всьому простежується цей факт", — сказала Зурабішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Грузії оголосили про початок процедури імпічменту президентки Грузії Саломе Зурабішвілі через не погоджені з урядом візити до країн Європи.

Читайте також: Зурабішвілі заявила про солідарність Грузії з Україною на тлі масованих атак РФ

Після провалу спроби імпічменту голова партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе заявив, що подальше порушення президентом конституції може призвести до кримінальної справи проти Зурабішвілі.

Згідно з грузинським законодавством, президент може здійснювати закордонні візити лише після їх погодження урядом.

У листопаді Зурабішвілі вирушила до Франції попри те, що уряд не погоджував цієї поїздки.