У Бангладеш правляча партія отримала три чверті місць на виборах, бойкотованих опозицією

Прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасіна залишатиметься при владі п'ятий термін, а її партія отримала три чверті місць у парламенті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Секретар виборчої комісії Бангладеш Моніруззаман Талукдер зазначив, що партія Хасіни отримала 223 мандати, але підтримка інших депутатів, зокрема з союзних партій, означає, що фактичний контроль Хасіни над 300-мандатним парламентом буде ще вищий.

"Це однопартійний парламент", - сказав Алі Ріаз з Університету штату Іллінойс.

Уряд Шейх Хасіни звинувачують у порушеннях прав людини та придушенні опозиції.

В її партії майже не було ефективних суперників на виборах. Опозиційна націоналістична партія Бангладеш (BNP), яка постраждала внаслідок масових арештів, оголосила загальний страйк та разом з десятками інших відмовилася брати участь у «фіктивних виборах».

76-річна Хасіна, яка закликала громадян виявляти "віру у демократичний процес", назвала BNP "терористичною організацією" після того, як проголосувала на виборах у неділю.

Читайте також: У Бангладеші напередодні виборів невідомі підпалили потяг та школи, є загиблі

Як повідомлялося, Трудовий суд у столиці Бангладеш місті Дакка у понеділок засудив лауреата Нобелівської премії миру Мухаммада Юнуса до шести місяців в’язниці за порушення трудового законодавства країни.