Міністр закордонних справ Італії закликав створити армію Євросоюзу

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні виступив за створення об’єднаної армії Європейського Союзу, яка могла б відігравати роль у підтримці миру і запобіганні конфліктам.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це Таяні заявив у інтерв'ю італійській газеті La Stampa.

"Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібна європейська армія. І це – фундаментальна передумова для того, щоб мати ефективну європейську зовнішню політику", - сказав Таяні.

За його словами, тісніша європейська співпраця у сфері оборони є пріоритетом для очолюваної ним партії Forza Italia.

"У світі з такими потужними гравцями, як США, Китай, Індія, Росія – з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону – громадяни Італії, Німеччини, Франції чи Словенії можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським Союзом", - додав італійський міністр.

Таяні також заявив, що ЄС має впорядкувати своє керівництво і мати єдиного президента, а не нинішню структуру, яка складається з президента Європейської ради та президента Європейської комісії.

Читайте також: Канада й Італія обговорили допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше Північноатлантичний альянс попередив країни-члени, що надмірна бюрократія заважає пересуванню військ Європою, і ця проблема може призвести до значних затримок у разі виникнення конфлікту з Росією.

Фото: European External Action Service Follow/Flickr