Кім Чен Ин закликав прискорити підготовку Північної Кореї до війни

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на засіданні керівної Трудової партії в Пхеньяні заявив про необхідність активізувати зусилля з підготовки країни до війни, звинувативши Сполучені Штати у безпрецедентних актах конфронтації проти КНДР.

Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ.

«Генеральний секретар поставив бойові завдання Народній армії та військової промисловості з виробництва боєприпасів, ядерної зброї та зміцнення секторів цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни», - йдеться в повідомленні KCNA.

При цьому Кім назвав ситуацію з безпекою на Корейському півострові надзвичайно небезпечною через, як він стверджує, безпрецедентні конфронтаційні дії Сполучених Штатів та їх союзників проти КНДР.

Північнокорейський диктатор також пообіцяв розширювати і розвивати відносини стратегічної співпраці з антиімперіалістичними незалежними країнами та динамічно вести спільні антиімперіалістичні дії і боротьбу в міжнародному масштабі.

У Пхеньяні проходить конгрес Трудової партії, на якому підводяться цьогорічні підсумки державної політики й визначаються цілі та завдання на наступний період.

Очікується, що Кім виступить із ворожими посланнями проти США та Південної Кореї і оголосить ряд заходів для подальшого нарощування військового потенціалу КНДР, включаючи плани запуску додаткових розвідувальних супутників та проведення ракетних випробувань.

Читайте також: У Сеулі провели навчання, які імітували напад Північної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, супутникові знімки, зроблені у жовтні-грудні, показують постійний рух кораблів з Північної Кореї до Росії. Пхеньян продовжує передавати боєприпаси країні-агресорці.