Штати про санкції ЄС: ми координуємо наші дії та продовжимо посилювати тиск на Росію

Сполучені Штати координують тиск санкцій на Росію з партнерами в Європейському Союзі, G7, а також з іншими країнами, та мають намір посилювати тиск на Путіна й переслідувати всіх, хто допомагає йому.

Про це заявив у понеділок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми координували з Європейським Союзом ці санкції, як ми діяли з ЄС щодо санкцій від початку цього конфлікту»,- відповів представник американського відомства на прохання прокоментувати введення Євросоюзом 12-го пакету обмежень проти Росії.

Міллер зауважив, що Сполучені Штати продовжують працювати з ЄС, G7 та іншими партнерами по всьому світу, «щоби забезпечити посилення введених санкцій». Крім того, за його словами, продовжується робота щодо притягнення до відповідальності всіх, хто намагається обійти введені міжнародні обмеження.

Читайте також: Санкції проти РФ допоможуть скоротити економічну основу війни - Зеленський

«І ми будемо продовжувати це робити»,- наголосив представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Європейський Союз оголосив про ухвалення 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій проти Росії, щоби «послабити російську машину війни». При цьому в ЄС підкреслили, що новий пакет має на меті завдати ще більшого удару по здатності Путіна до ведення війни, вражає ключові та прибуткові сектори російської економіки та значно ускладнює спроби оминати європейські обмежувальні заходи.