США пропонують Ізраїлю залучати менші групи елітних сил у Газі для більш точних місій

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван у четвер порадив Ізраїлю припинити широкомасштабну наземну військову операцію у секторі Гази та перейти до більш цілеспрямованої фази у війні проти терористичного угруповання ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

"Ізраїлю з самого початку було ясно, що ця війна триватиме поетапно. Відбудеться перехід до іншої фази цієї війни: такої, що буде зосереджена на атаках на керівництво, на розвідувальних операціях", — сказав Салліван.

Як зазначається, США пропонують Ізраїлю залучати менші групи елітних сил, які будуть входити та виходити з населених пунктів Гази, виконуючи більш точні місії з пошуку та знищення лідерів ХАМАСу, а також порятунку заручників та руйнування тунелів.

Цій інформації передувала заява президента Джо Байдена про те, що Ізраїль починає втрачати міжнародну підтримку через “невибіркові бомбардування” Гази, що є набагато жорсткішою оцінкою, ніж його попередні публічні висловлювання, в яких він закликав до більшої обережності задля захисту цивільного населення.

Йоав Галлант, міністр оборони Ізраїлю, сказав перед зустріччю з паном Салліваном у четвер, що для досягнення заявленої Ізраїлем мети щодо ліквідації інфраструктури ХАМАСу у Газі "потрібен буде певний період, і це триватиме більше ніж кілька місяців".

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що війна проти ХАМАСу триватиме «більше ніж кілька місяців»

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.