У Єлисейському палаці підтвердили, що Макрон завтра зустрінеться з Орбаном

Президент Франції Емманюель Макрон 7 грудня прийме прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на робочій вечері у Єлисейському палаці.

Про це повідомила пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Лідери двох країн обговорять різні питання порядку денного Європейської ради, що відбудеться 14 та 15 грудня, включно з різними аспектами європейської підтримки України», - зазначили у Єлисейському палаці.

Крім того, співрозмовники обговорять ситуацію на Близькому Сході, та про розширення й реформу Європейського Союзу, а також про перегляд багаторічних фінансових рамок на 2021-2027 роки.

Читайте також: У Раді Європи розкритикували ідею створення в Угорщині «Офісу захисту суверенітету»

Як повідомлялося, раніше ЗМІ з посиланням на джерела поінформували, що президент Франції запросив Орбана зустрітись у Парижі наприкінці цього тижня.

4 грудня стало відомо про лист Орбана голові Євроради Шарлю Мішелю, в якому прем'єр-міністр Угорщини закликав не виносити на порядок денний саміту Євросоюзу рішення щодо макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС.

Мішель зустрічався з Орбаном у Будапешті минулого тижня.

Читайте також: До парламенту Угорщини внесли резолюцію проти переговорів про вступ України до ЄС

Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня Єврорада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.