Ізраїль звинуватив ХАМАС у порушенні перемир'я

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що кілька солдатів отримали легкі поранення внаслідок нападу з боку угруповання ХАМАС на півночі сектору Гази, що є першим серйозним порушенням режиму припинення вогню.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За даними ЦАХАЛу, три вибухові пристрої були підірвані біля позицій Армії оборони Ізраїлю у двох різних місцях на півночі сектору Гази, що є порушенням домовленостей про перемир'я.

Ізраїльська армія також заявляє, що в одному з інцидентів вогонь був також спрямований на військовослужбовців, які відкрили вогонь у відповідь. "В обох випадках сили ЦАХАЛу перебували в межах узгоджених ліній припинення вогню", – додали в армії Ізраїлю.

Зі свого боку речник військового крила ХАМАСу заявив, що його бійці відповідали на "явне порушення" режиму припинення вогню з боку ЦАХАЛу на півночі сектору Гази, що призвело до стрілянини. ХАМАС заявляє, що "відданий перемир'ю доти, доки його дотримується ворог".

Інших подробиць не повідомляється.

Читайте також: США не зупиняться, доки всі заручники в Газі не будуть звільнені - Байден

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада набуло чинності чотириденне перемир'я, укладене між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС за посередництва Катару. Вчора його продовжили ще на два дні.