Російський літак порушив повітряний простір Латвії, МЗС висловило протест

Радар ВПС Національних збройних сил Латвії в понеділок, 6 листопада, зафіксував порушення повітряного простору країни на латвійсько-російському кордоні російським літаком. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила 7 листопада пресслужба Міноборони Латвії.

Зважаючи на виявлене порушення, НЗС ініціювало необхідні дії для запобігання будь-якій загрозі безпеці Латвії. Також оперативну інформацію було надіслано до НАТО.

Міноборони проінформувало про цей випадок МЗС для вжиття подальших дипломатичних заходів. 7 листопада в МЗС Латвії було викликано тимчасового уповноваженого співробітника посольства Росії в Ризі, якому було подано ноту протесту у зв'язку з інцидентом.

У Міноборони наголошують, що через повномасштабне вторгнення Росії в Україну Латвія посилює захист своїх сухопутних кордонів, повітряного простору та територіальних вод. Крім того, країни-члени НАТО на ротаційній основі забезпечують патрулювання повітряного простору над країнами Балтії.

Читайте також: Японія висловила протест Росії через порушення повітряного простору

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня японська влада висловила протест Росії після того, як російський гелікоптер порушив повітряний простір країни.