Шольц відвідав військові навчання, де відпрацьовували передислокацію на східний фланг НАТО

Фото

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав у понеділок загін Бундесверу в Кельні, де йому було продемонстровано можливості територіальної оборони та злагодження різних служб.

Про це повідомили журналістам у Відомстві канцлера, передає Укрінформ.

Главі уряду були продемонстровані, серед іншого, навички та процеси передислокації власних і союзних сил у Німеччині на східний фланг НАТО. «Легенда» маневрів - Росія проводить масштабні навчання біля свого західного кордону і союзники для запобігання атаки перекидають на схід через «німецький хаб» свої сили.

У маневрах взяли участь солдати Бундесверу, федеральної поліції, федерального відомства цивільного захисту та ліквідації наслідків стихійних лих тощо.

Відпрацьовувалися елементи цивільно-військової співпраці, а також процеси, пов’язані з переміщенням німецьких і союзних збройних сил у та через Німеччину, так звана «підтримка приймаючої країни» в різних ситуаціях.

«Йдеться про розуміння того, що все має бути поєднано, щоб можна було гарантувати безпеку в нашій країні… Йдеться про структури співпраці між Бундесвером і багатьма цивільними силами», - прокоментував Шольц.

Він акцентував на необхідності «зробити правильні висновки з переломного моменту, який представляє собою російська агресивна війна проти України».

Шольц також мав можливість спостерігати навчання на землі з кабіни літака Люфтваффе.

Як повідомлялося, за час перебування на посаді канцлера, Олаф Шольц кілька разів відвідував війська.

Читайте також: Українські моряки беруть участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior -23-ІІ у Британії

У НАТО «підтримка приймаючої країни (HNS)» стосується цивільної та військової підтримки союзних іноземних сил у приймаючій країні з боку уряду. У Німеччині це включає всі цивільні та військові послуги підтримки, які ФРН надає як приймаюча країна під час миру, кризи та війни для збройних сил союзників та організацій НАТО/ЄС, що перебувають на території Німеччини або рухаються транзитом через Німеччину. Це варіюється, наприклад, від планування та погодження проходів через німецькі дороги чи водні шляхи до надання житла чи варіантів дозаправки в місцях розташування Бундесверу. Щоразу, коли іноземні військові сили хочуть пересуватися через Німеччину, їм потрібен дозвіл. Якщо потрібна підтримка, Федеральне міністерство оборони доручає це зробити своїм територіальним командуванням.