Міністр оборони Британії під час візиту до США вшанував пам'ять жертв Голодомору

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс в ході візиту до США вшанував пам'ять жертв Голодомору 1932−1933 років в Україні.

Про це він повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«90 років тому мільйони українців загинули внаслідок геноциду, влаштованого Радянським Союзом. Тепер життя і засоби до існування мільйонів українців знову перебувають під загрозою», — написав Шеппс.

Він додав, що поклав вінок до меморіалу жертвам Голодомору, щоб вшанувати загиблих та на знак поваги до тих, хто сьогодні боронить Україну.

Глава британського оборонного відомства перебуває з візитом у США для зустрічі зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном, щоб обговорити зусилля двох країн щодо стримування ескалації та відновлення стабільності на Близькому Сході після терористичної атаки ХАМАС.

Читайте також: Діаспора презентувала до 90-х роковин Голодомору проєкт «Ми памʼятаємо»

Як повідомляв Укрінформ, Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу близько 30 країн світу, а також Католицька церква та Вселенський патріархат.

12 жовтня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій назвала Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації.

Щороку в четверту суботу листопада українці у всьому світі вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932 — 1933 і масових штучних голодів 1921 — 1923 і 1946 — 1947 років.

Фото: Rt Hon Grant Shapps MP